Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

5. napi merítés

 2009.01.22. 08:48

A ma reggeli merítés a fórumról

CACH Citroen CX Team, Jan 21, 2009 05:45pm

Ma reggel elindultunk Marakeshbol Ait Benhoddou irányába, de Ait Ourirtnàl a rendőrök lezárták az utat a hótorlaszok miatt, az Atlaszon átvezető hágó elzáródott. Kb 1.5-2 órát vártunk; aztán visszafordultunk. Közben a lengyel Teherautós csapattal találkoztunk Ők is visszafordultak.

Kóricáltunk egy kicsit az Atlaszban és elindultunk Tatooine felé. Most Agadirban vagyunk, keresünk a környéken szállást, holnap pedig folytatjuk az esti cél felé az utat.

petyusa, Jan 21, 2009 07:31pm

A 66-os UniversiTeam is jól teljesített ma, egy darabig a mezőny élén is autóztak. Aztán visszafordultak, mert a beragadt 117-es autó segítséget kért. Közben ők is elakadtak és egy órát ástak, hogy kiszabadítsák magukat, majd eljutottak a Hungaricum Team autójához és segítettek kimenteni a járgányt. Az egész akció 3-4 órát tartott, úgyhogy ők már biztos nem érnek be estig a célba, de azt mondták, hogy most nem is foglalkoznak ezzel. Örülnek, hogy segíthettek és annak is, hogy minden feladatot megoldottak.

Ezt az akciót a versenybírók fair-play pontokkal honorálták, így az aznapra vonatkozó teljes pontszámmal zárta a csapat a versenyt.

gojo, Jan 21, 2009 08:43pm

8 óra körül beszéltem néhány csapattal, és a következő információkat kaptam.

Komoly problémák adódnak, folyamatosan, mert az elmúlt napok, és a decemberi esőzések miatt az Antiatlasz területein, és Marokkó déli részén kaotikusak a közlekedési viszonyok. Elmosott hidak, beszakadt úttest és folyamatos útelterelések lassítják a közlekedést és teszik nehézkessé a versenyzők, és a túra útvonalakon haladók dolgát. Nagyon sok alkalommal csak a hömpölygő folyókon átgázolva kerülhetőek meg a leomlott hidak, így nagyon fontos hogy mindneki nagyon körültekintően haladjon.

A mai napon baleset is történt, egy motoros bukott, de sajnos semmi előzetes informació nincs arról, hogy ki volt az és mennyire komolyak a sérülései. Folyamatosan próbálom elérni az orvoscsapatokat, de nem sikerül információhoz jutnom.

A mai napon az egyik orvost szállító kísérőautó is szervízben töltötte a nap egy részét, két tönkrement lengéscsillapító miatt, de a csere után továbbindultak a napi etap célja felé.

Szintén Zagorában, az egyik Niva váltócserére várt, napközben, és estefele úgy tűnt hogy sikerült alkatrészt találni, és megoldódik a problémájuk.

A Duna TV csapata, a mai napon jol haladt mignem egy vizmosasban ragadtak, es majdnem egy oraig tartott mire megtalaltak a megfelelo helyet a kikapaszkodasra, ugyanis a feher toyota hajtaslanca gyengelkedik, csak hatsokerek hajtasa van.

A Tura kateoriaban, a holland holgycsapat, a mai napon elhagyta Ourzazate korzetet es az itinerben megjelolt mai pont fele vetek az iranyt.

A 7-es busz a delutan folyaman idult Marakeshbol, es szinten Ourzazate-ba tart. A kovetkezo koordinatan lesz megtalalhato ma este: N30'54.183 W06'54.680
A koordinátán a fázósaknak szálloda is található.

gojo, Jan 22, 2009 12:08am

Most kaptam a hirt a Duna TV cspatatol, hogy jelen pillanatban Zagora varosaban vannak, a 82-es rajtszamu Patrollal, mert Duna TV utojat egy muhelyben nezik at a gyengelkedo elso hajtas miatt. Kb. 100-120 km-re vannak a napi etap celjatol.

Eviii21 Jan 22, 2009 07:35am

 

Tegnap este az 55-ös Tik-Tak Team az esti céltól kb. 20km-re defektet kapott, de segítséggel kijavították a hibát, és sikeresen beértek a célba 2 másik csapattal együtt, ha jól tudom az 58-as, 71-es csapattal.

Beer Team, 8:00

Éjfél körül sikeresen beért a csapat a marokkói Foum Zgid-be. Az időjárási körülmények és az útvoiszonyok meglehetősen mostohák voltak, a teherautó teteje többször is métereket lengett ki... végülis ez már a kősivatag, igazi "kemény terep".

tland, Jan 22, 2009 07:50am

Éjszakai infok: MasterCars 73 este 10 körül ért a táborba.Jól vannak.Világítás gondokkal küzdenek ,neki estek még este a szerelésnek.(10 lámpából valami csak világít)
Redworks 246 átváltott versenyautóból motoros kísérõ autóvá így tét nélkül turázgatnak.
Desert Knights 04 egy kiadós repülés után  egy sziklán landolt,amit az olajteknõ bánt.Éjszaka 1/2 2-re a hibát elhárították,1/2 3-ra az elveszett olajnyomást is megtalálták ( elromlott a müszer made in Kina) és mentek aludni.(Mi is)
Valamelyik fórumon olvastam a vontatásról,szerintem Õket mentették.Bárkinek is köszönjük!!!

Roli, Jan 22, 2009 08:10am

Nem csak a Bamakósoknál van szar idő,nálunk is ......versenylovaimat sűrgősen, vizilovakra cserélném, illetve ha már cserét ajánlok akkor még egyet......a4-es rajzlapomat hasonló kondíciókkal rendelkezõ Audira cserélném....csak az idő miatt.....na lássuk:

-A Bud Spencer Bamako Team tegnap reggel együtt volt a Sport Time, Prompt Pharma, Pasák, és Monobau csapattal.Mikor felébredtek az Opeles Csajok leléptek....ilyenek a nők.....:) Amúgy havas esőben várost néztek de autóztak vígan. A Pasáknak  melegedett a vízük, de megoldották a problémát. Ők szolgáltatták azt a hírt is,hogy a SPRINT TIME TEAM, Alvinka, F1 NÉGYKARIKA TEAM, Airwood, KMS Team, Active Light-Lethenyey, továbbá Egy ukrán és egy angol team is hozzájuk csapódott, így velük is minden oké. A Bikini válogatottról nincs hírük,viszont szerintük nem egyszerű egy arab billentyűzetrõl irni...... :lol:  :lol: 

-Az Alfa Hím Team-nek elszállt tegnap az elsőkerék hajtása, elásta magát a gép, még mindig fennál a meghajtás probléma, de a srácokat kiásták és haladnak a Szaharában. Amúgy ahogy sejtettem, az élbolyban mennek.

-A Discovery Team tegnap Marokkóban járt, végre volt net igy a blogjukra érkeztek a beszámolók és a képek.Hajrá srácok.

-A Beer Team tegnap átkelt az Atlaszon, mindekettőjüknek tönkrement a telója, de azért majd jelentkeznek. Épségben megérkeztek az esti táborhelyre, a marokkói Merzouga-ba. DB Team szintén sikeresen folytatja az útját. Kisebb technikai probléma (defekt) ellenére hasítják a km-eket. Minden pontot próbálnak begyűjteni, ezért szinte megállás nélkül nyomják.

-A Sivatagi Tigrisek az első éjszakájukat Afrikában az autóban vészelték át,hóban ,fagyban....:)

-Az Alemontes és a Melides Fora de Estrada Portugál csapatok értek tegnap este elsőként az esti táborhelyre.

-A Hetes Busz borjuragu levessel a fedélzeten robog Marokkóban.

-A Raid Adventure Team érthető okokból de állítólag gyengén teljesített a 152 pontból 112-t gyüjtöttek be.

-A Desert Donkey -tól érkezett a hír,hogy megvan a kocsijuk első problémája, eltört egy rugó, a tegtnapi etapot kihagyták, betonon mentek a mezőny után.

-A Gondwana team blogjából idézek: "Ötödik napunkon inkább viselkedtünk turistaként, mint igazi utazóként. Ettõl függetlenül remekül éreztük magunkat. Séta Fes sikátoros medinájában, majd Meknes, Rabat, Casablanca útvonalon Marrakech-ig jutottunk."

-Az abszolút kedvenc Para Nortal Team idézeteit kihagyom, fentebb és/majd Szt Amástól olvashatóak.

-LusteeNet Bamako Team-nek tegnap kissebb eltévedései voltak,de semmi komoly. Mennek,minden oké.

-A Polgárőrök tegnap este 20:45-kor elvileg kigurították a kocsit a szervizből, így úton vannak a mezőny után.

-A sat.hu csapata este megérkezett Agadirba.Piázgattak kicsitz a többiekkel,a szállás és a kaja jó azt irják. Hurrá!

-A SzászváriRallyTeam úton van,nagy rohanásban,de tetszik nekik a 180-as lityinkénti gázolaj.

A Hírek szerint tegnap estig 70 autó érkezett meg a táborhelyre.

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr86894946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása