Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

9.napi merítés

 2009.01.26. 09:33

Homokátfúvás a sivatagban (Citroen DS) Rolli mindenre kiterjedő beszámolója a fórumról:

-A Bud Spencer Bamako Team este már Nouadhibou városában volt, láttak több száz szerelvénybõl álló vonatot,tettek egy röpke 100 kilcsis kitérõt,este pedig meghallgatták Idomu beszámolóját,aki befolyásos emberekkel tudatta a Bamakosókkal ,hogy biztosnágban vannak és üdvözlik õket.Estére befutottak hozzájuk a Ruti-Lukiék, vmikor késõbb pedig a Melyik csapat is. -21:30 körül a Bama Co. csapat szerencsésen, 2 és fél óra alatt átjutott a határon,már ittak is az "ablakmosó folyadékból".....:) -A Discovery Team tegnap délben átjutott az aknamezõn,Mauritánia határából jelentkeztek be,szülinapot ültek tegnap,legalábbis lélekben,hiszen Végh Józsi szülinapja volt. -A Beer Team tegnap 4-kor átlépte a határt. -A GO-GO BAMAKO TEAM remekelt és tegnap megtartotta vezetõ pozicíóját. -A Lusteenet Bamako Team oladlán a következõ izgi sorok olvashatók: "Ma nagyon korán keltünk, hajnali 4:30-kor. 5-kor már eljrajtoltunk és 300 km megtétele után értünk a határra. A kilépés öt órás procedúra volt, több ember, több ellenõrzés, több iroda és persze mindenhol adjunk ajándékot... Hát igen, adni öröm... :)" -A Roppant Team szintén ajándékozgatott,de a 11. helyen állnak a Szaharában.Hajrá! -A Hungarikum Team szintén halad,de kiemelték,hogy a lengéscsillapítók állapota katasztrófális. -A Szászvári Rally Team az elõzõ este éjjel háromig szerelt, de tegnapra összerakták a Passatot és délután négy körül, már Mauritánia felé robogtak. -Az UniversiTeam szintén Mauritániában van. Vasárnap délután 5-kor a versenyzõk többsége már Mauritániában várja az igazán kemény sivatagi etapok kezdetét.

Bogika, Jan 25, 2009 06:45pm

232-es Veteran Team és akik velük vannak(332-Ogre, 248 Jáner Team, 254 Sat.hu, 224 VitaBox Team stb..) elsõkként érkeztek meg B2 Beachre.Már ott lubickolnak és levest fõznek.

Slamer, Jan 25, 2009 07:20pm

A SIKO Racing Team tegnap este megint mûszaki problémákkal találta szembe magát. Miután megérkeztek a szállásra, elindultak leadni a feladatokat, de a sebváltó meggondolta magát, nem moccant. 10 körül megállt melletük egy szerelõ, aki segített. Valami lehetett a levegõben, mert amíg a szerelõ a csapat dzsipjét próbálta javítani, a saját kocsija is defektet kapott áltó helyében. Ma délelõtt végül egy szervízben tették rendbe az autót: a karburátort javították és szervóolajat cseréltek. A fiúk szerint a nyugat-szaharai szerelõk bármit meg tudnak buherálni egy csavarhúzóval, egy kalapáccsal és egy fogóval. Õk nem is bírták nézni, amikor a karburátornak nekiestek. Délben újra úton voltak. Remélhetõleg ma elérik a határt, de valószínûleg csak holnap délelõtt tudnak átmenni.

CACH Citroen CX Team, Jan 26, 2009 01:19am

A mai napra rendelt szent evangélium a B2 Beach lett volna, lent az óceán patján. Se víz, se semmi, de csak apálykor a homokon lehet bemenni. Több csapattal együtt (Terepjárósok is) úgy döntöttünk, hogy kihagyjuk, és a holnapi célba jövünk le. Az itteni megadott szálloda horror árban lett volna, de a 257-es csapat tudott itt egy jó kis szállodát, úgyhogy olcsón megússzuk. Itt táborozik még a 220-as és a 216-os csapat is. Holnap, holnapután itt pihenünk, majd megyünk tovább Kiffába. Végre túl vagyunk a szaharán, innen már több a növényzet kezdõdik a szavanna. Az autó még mindíg hibátlanul teljesít, mi viszont kezdünk kicsit fáradni, de még bírjuk, és semmi bajunk sincs.

Evii21, Jan 25, 2009 08:03pm

Az 55-ös Tik-Tak Team, az 58-as Miq Team, és a 82-es Dream Team sikeresen beért az esti célba, sátraznak ma. Mindenki jól van.

gojo, Jan 25, 2009 10:39pm

A DUna TV-s csapattol kaptam a kovetkezo hireket: Ma szinte mindden versenycsapat a Maokkoi-Mauritan hataron alt egesz nap. Mikieknek is 8 oraba tellet a 2 hatar atlepese. Azt monda anyyira faradt volt, hogy ulteben a vamvizsgalatra varva, elaludt a hataron, de megcsinaltak, es idoben beertek a mai napi taborba. Biznak benne hogy lesz idejuk kicsit potoni az elmaradt alvast ma ejszaka. A Sportime csapata, tegnap sikeresen helyreallitotta annyira az autot, hogy el tudtk jutni Dahlaig. Az elozetes tervek szerint, akartak vasarolni egy uj hatsohidat az autohoz, de az ottani szerelok, tobb kb. 800EUR-t kertek csak az alkatreszert, es meg nem lehetett tudni, hogy mennyibe kerult volna a munkadij. A javitas mellett dontottek, és ugyan a helyi szerelok, furcsan oldjak meg a problemakat, de az auto estere elkeszult. bevarjak a kamion ami az adomanyokat hozza, es akkor tudnak a mezony utan indulni. Most beszeltem Lusteeekkal, es az Aquincum teammel muholdon. Beertek idoben, eppen satrat vertek, es vacsorara keszultek. Elvezik a ersenyt, de azt mondjak, szamukra is erdekes, de nem nagyon faradtak ahoz kepest, hogy 2-3 orat alszanak naponta. Nem tudta csapatoknak, az aktulis eredmenyeket modani sajnos. Gratulalunk mindenkinek az eddigi teljesitmenyekhez, es a csapatokna az elnyert NAP HOSE vandordijakhoz! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr99902848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása