Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

Sikerült beszélnem a Bamako-Ózd Intercityvel, a srácok komoly tempóban elindultak hazafelé. Látszik, hogy várja őket a család. :) Borbás Péter volt ma a telefonügyeletes, mivel vele beszéltem legrégebben. Sajnos a vonal megszakadt, hiszen arrafelé amerre épp járnak nem mérik bőven a térerőt.

Tegnap hajnali hatkor indultak el Bamakoból, jó tempóban haladtak, és a határon sem volt különösebb fennakadásuk, hiszen rajtuk kívül csak egy eltévedt teve lépett át a határon, nem a több száz főnyi mezőny. Az éjszaka leple alatt éjszaka suhantak el a mauritán-szenegáli határ melletti főúton. Mauritániában éjszakáztak, ahol biztonsági okokból, jól kialudták magukat a sátorban, hogy a vezetéssel ne legyenek gondjaik.

A mai nap sem tétlenkedtek, erős tempót diktáltak az autónak, amin látszik, hogy hozzáértők (ők maguk) készítették fel. Eddig alig volt valami szerelni valójuk a kocsin, és mivel lassan már visszatérnek a "civilizációba" az egyre jobb utakon nem is valószínű, hogy bármi gond adódna.

A bejelentkezést a Marokkói határ átlépése után tették, tehát most már Nyugat-Szaharában haladnak. A mai napra még 2000 km van előirányozva, tehát ha jól számolom még ma el szeretnének jutni Agadirba vagy Marakeshbe. Felváltva vezetnek és ha jól sejtem kihasználják a kocsiba épített fekhely nyújtotta előnyöket is. Amennyire ismerem őket, kicsit megint túl fognak lőni a célon és eltolják akár a Tanger-i kompig is a kocsit és holnap már Spanyolországban repesztenek.

Beszélgetésünk során kiderült, hogy az általam szintén figyelemmel követett Kuzin Team a tervekkel ellentétben Bamakoban mégis túladott a kocsin és elivleg most már Párizsban várják a budapesti csatlakozást.
 

Címkék: hírek túra bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr100918927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása