Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

7. nap merítés

 2009.01.24. 09:04

Tegnap az MCG Films (74) duója hatalmas erőfeszítéssel, négy napos folyamatos vezetés után utolérte a mezőnyt. Valenciában a Polgárőrök is csatlakoztak hozzájuk, így az afrikai szakaszt nem egyedül tették meg. Erről hosszabb cikk a blogjukon.

Tan-Tan kapuja
Tan-Tan kapuja (Bud Spencer Team)

A Bud Spencer Team

beszámolóját

tudom ajánlani mindenkinek. Sok csapatról (Ruti-Luki, Opeles csajok, Pasák, Prompt Pharma, Monobau, Sprint Time, Kocka Lada) írtak. Gond lehet a svéd bikiniválogatottal, mivel Tatooine-t kihagyták a programból. Vagy emiatt fogyott ki az adomány Ruti-Luki-éknál? :-)


A legnagyobb probléma, hogy tegnap pénteken és ma szombaton (iszlám országokban ezek a pihenőnapok) az ügyintézés még a normálisnál is nehézkesebb. Így a Hercegh Specialtransport adományokat szállító kamionja még mindig nem tudta átlépni a határt. A megoldáson még dolgoznak.

Roli mindenre kiterjedő beszámolója, a tegnapi napról

Rövid leszek,mert egész éjjel a kamion megoldásán tököltünk.
 
-A Bud Spencer Bamako Team pontos mint egy svájci óra,továbbra is mennek,tegnap reggel "Tatujinon" ébredtek és örömmel kostatálták,hogy meglátták az elsõ tevéket.....megjegyzem ,majd a pingvineknek ,hogy fognak a srácok örülni......Szerintük most már igazi Bamakop a dolog,távol a civilizációtol,minden klappol.

-Az Alfa Hím Team gojo tájékoztatása szerint átnyergelt túrakategóriába.Sajnálom,de hajrá!

-A SportTime csapatában A féltengely is eltört az autóban már elmentek háromszáz kilométerre alkatrészért reményeik szerint holnap már újra versenyeznek!Nagy hála azért amit a kamionért tesznek!

-A Beer Team komoly probléma küszöbén....méghozzá elfogyott az itthonról vitt söradag.....dolgoznak a megoldáson.Eddig 4600km-t tettek meg a rajt óta.Ma szeretnének belépni Mauritániába.A TANDEM-el és a Flying Kiwis-el találékoztak útközben,velük minden oké.A DB Team továbbra is az élmezõnyben autózik, folyamatosan a 4-6. helyezés környékén állnak.

-A LusteeNet BamakoTeam tegnap szintidõ alatt beért a célba,semmi gond nincs továbbra se az autóval ,nagyon élvezik a dolgot.Hajrá!

-Az  MCG FILMS TEAM tegnap reggel kegyetlen megpróbáltatások után ,de újra versenybe szállt,hál isten jól vannak!Gyerünk!

-A 4. nap után a Go-go Bamako Team  vezet 286 ponttal a versenyben.

-Második helyen a 11. csapat, a homokdune.hu áll 281 ponttal.

-A harmadik helyen a 31. csapat, a King Hill Team áll. Az idén indultak a Bamako-n elõször egy Nissan Navarra-val.

-A nagy esélyesnek számító Ulrich házaspár (Raid Adventure Team) visszaesett a 8. helyre. A továbbra is fájdalmakkal küszködõ Danka Ulrichova nem adja fel, de láthatóan akadályozza a sérülése a versenyzésben.

-Tegnap este 6.-kor a Para Normal Team (52) blogja szerint a  PrimaCo (49), Alisca-Color Team (15), Sivatagi Tigrisek (22) és Akibujt (37) nevû csapatok voltak ott velük a szaharában A többiek rajtszáma nem látszik a sötétben, valamint a mezõny többi része sincs még sehol.

 

A fórumról a következő híreket ollóztam össze:

kissnorbi, Jan 23, 2009 09:34am

Most beszéltem a Vitabox Teammel. Reggel 5 kor indultak tovább Tatooinról. A megszokott banda továbbra is velük van ( 248-Jáner Team, 332-Ogre, 232-Vetrán Team, sat.hu) és ma csatlaskozott hozzájuk a 221-es rajtszámú Kocka Lada Bamako Team. A Ladások üzenik hogy jól vannak puszilnak minden itthon izguló családtagot, barátot. Veteránok puszilják a gyerekeket és a családot. Unimogosok szintén üdvözölnek mindenkit.

easycash, Jan 23, 2009 01:36pm

Egy darabon mi is ezzel a konvojjal jottunk. Layount most hagytuk el és haladunk Dakhla felé. Az ido jo, a gatolaj olcso kb 120 Ft, mi is at auto is jol vagyunk.

Tudomásom szerint ez a Citroen AX-re vonatkozik.

gojo, Jan 23, 2009 05:44pm

Baleset a Bamakon! A szervezőktől kapott információk alapján, a mai nap délutánján a 29 es rajtszámu RZG Team balesetet szenvedett. A homokdűnéken autózva felborult az autójuk. A közelben volt a verseny hivatalos mentőcsapata, így gyorsan érkezett a segítség. Az orvosok megvizsgáltak mindenkit, és megállapították, hogy mindenki jól van, és NEM TÖRTÉNT SZEMéLYI SÉRÜLéS. A srácokat és az autót ezekben az órákban hozzák ki a sivatagból!   

Szerencse hogy Robi, Gábor és Viktor jól van!

Gojo, Jan 23, 2009 07:50pm

A baleset körülményeiről annyit tudunk, hogy egy nedves és egy száraz terület határán, nem túl nagy tempóval borult az autó az oldalára, úgy hogy belesüppedt az egyik oldala. Egy éppen arra jaró Hummer visszaborította, és saját lábán ment az auto a fiúkkal a táborhelyig.

A folytatásról ők fognak dönteni, hogy hogyan tovább.

A Duna TV csapatától a következő híreket kaptam:

A tegnapi etapot ma reggel 5 órára teljesítették, úgyhogy nem vállalták be a 7 órás mai rajtot. Pihentek kicst, és később a mezőny után indultak, és haladnak Smara fele. Amikor a híreket írom körübelül Tan-Tan környékén lehetnek. Velük van a Pesti Est csapata is. Tegnap éjjel Accaban lattak a 90es meg a 94-es csapatot. A tavalyi Brillum csapat autója váltóhibával küszködik, így átnyergelt a túra kategóriába.

Eviii21, Jan 23, 2009 06:25pm

[A versenyben] ...elsőkként ért be az 55-ös Tik-Tak Team, illetve velük együtt tartott a 38-as Alfa Hím Team, az 58-as Mig Team, és a 71-es Bama Corporation is. Még normális szállodát is találtak, van zuhanyzó is, úgyhogy örülnek.

Szt Amás, Jan 23, 2009 07:26pm

Para Normal Team (52), PrimaCo (49), Alisca-Color Team (15), Sivatagi Tigrisek (22) és Akibujt (37) a mai célban.
Fél hetes helyzetjelentés a PNT blogján.

 


 

Assi, Jan 23, 2009 08:16pm

HUMMER Racing Team
A tegnapi nap nyugodt utunk volt Foum Zgidből Assa felé. Kb 450 km-t tettünk meg az algériai határ mentén. Az eredetileg 22 feladatból egy biztonsági okokból ki lett hagyva. Ezentúl minden csapatnak fényképpel kell bizonyítania, hogy ott volt a kijelölt pontokon.

Ma tovább haladunk dél felé. Ezt az etapot biztonsági okoból mindenkinek még sötétedés előtt kell befejeznie. Ha mégis rájuk esteledne, meg kell várniuk a reggelt bármilyen közel is legyenek a célhoz. Aki mégis besötétedés után ér a célba büntetést kap.

Már a 13. helyen vagyunk

Ma Gabóca kihasználhatta egészségügyi tudását, mikor a felborult kocsi legénységének állapotát nézte meg, bár nem volt teljesen boldog, mivel egyikük sem volt terhes, ő meg szülésznő (a mondat második fele a szerző megjegyzése)

Mentek a képek és a video a marathonrally.com oldalra

Raid Adventure Team
Danka jól viseli a fájdalmakat, mennek, nem adják fel

 

petyusa, Jan 23, 2009 08:55pm

Az UniversiTeamrõl annyi a hír, hogy a szerdai mentéssel (117-es autó) sötétedés után végeztek, aztán tovább indultak de sajnos 10 percen belül két defektet is kaptak, ezzel elhasználták mindkét pótkereküket.

Itt már a 117-es Hungaricum Team segített a kerékcserében és azóta is együtt haladnak. (legalább is a tegnap esti beszélgetésig biztos).

Akkor éppen Tazzarine-ben voltak, ahol megjavíttatták a kerekeket. A mentés, a defektek és a gumijavítás miatt összeszedtek vagy 500 km hátrányt, amit  a verseny útvonalon lehetetlen lett volna behozni ezen a nehéz szakaszon, ezért a csapat alternatív útvonalat keresett és így ma estére sikerült is nekik elérni a tábort. Innen holnaptól megint neki állhatnak a feladatoknak.

[A UniversiTeam] ... a táborban látták a balesetet szenvedett autót és a legénység tagjait. Õk jól voltak, az autó eléggé összetört, de motorikusan mûködik. Azt fontolgatták, hogy vissza fordulnak, de még nem döntöttek.

gojo, Jan 23, 2009 09:47pm

A Lengyel-Közös csapat most éppen a Ráktérítő környéki táborhelyen tartózkodik, kb 15-20.-nak értek oda, a csodálatos afrikai naplementében.

Sportime csapat autója meghibásodott, eltört a kerékcsapágy majd a nagy hőfejlődés következtében elgörbült, és megszorult a féltengely a hátsó hídban, annyira hogy lehetetlen kihúzni, le kellett hogy vágják a végét. Megprobálják összerakni a hátulját, es elsőkerék-hajtással elmenni az első városig, majd egy komplett hátsó hidat venni az autó alá. Egy parkolóban szerelnek, de nagyon el vannak szánva, hogy folytatják a versenyt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr51899136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása