Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

A második nap hírei

 2009.01.18. 21:30

Az idei verseny nem indul túl jól. A gojoPress hírei alapján (a budapestbamako.org fórumáról) a mai napon a következők történtek:

A Csepel tűzoltóautó egyik akkumulátora tönkrement, úgyhogy úgy néz ki hogy a hétfői üzletnyitásig nem állíthatják le. :) Hajra sracok!

Köszönjük a híreket a Duna TV csapatának.

A törött lábú versenyzőről annyi friss információnk van, hogy tegnap az esti órakban műtétre került sor, mert komolyabb sérülést szenvedett.

Egy csapat feladni kényszerült a versenyt váltóhiba miatt, vontatókötélen érkezett meg a tegnap esti celba, de a rajtszámat sajnos nem tudjuk.

Erről az utóbbi hírről további információkat is sikerült szereznem, csodáltam volna, ha pont McGyver adja fel a futamot!

A 74-es rajtszámú MCG Films Team Mitsubishijének tört el a váltója. Most éppen bontóban keresik a megfelelõ pótlást. Mindenképpen továbbmennek, mert elszánt csapatról van szó, nem beszélve arról, hogy az autó már tavaly megjárta Bamako-t és visszavágyik...

A 78-as rajtszámú Tiger Team keményen nyomja. Az elsõ nap majdnem minden feladatot megoldottak, de emiatt csak hajnali 5-re értek célba. Így viszont egy szállásköltséget megspóroltak!
Ma (2.nap vasárnap) 11 körül már a feladatok egy részén túl voltak és Franciaföld felé vették az irányt. Azt mondják, hogy a feladatok trükkösebbek, mint tavaly, de élvezik és nagyon jó a hangulat.

 

A Vitabox csapat is jelentkezett

A Vitabox team 15:00 átlépte a Francia határt, robognak az esti cél felé.

Roli gyűjtése a csapatok blogjairól

-A Vadludak csapata Körmenden kitérőt tett a helyi kórházba.Vesegörcs. A vizsgálat vesekövet mutatott. A srácok nem adják fel, mennek tovább: "A Doki azt mondta, hogy kijön! Meg vettem rá gyógyszert!" 

-Az Alfa Hím Team tegnap megérkezett a célállomásra,a pikkelyes gép fasza,a hangulat kitűnő. Reggel startoltak a fiúk Spanyolországba:"Összeállt 4 csapat és haladunk Monaco felé. Utána még ma elmegyünk Spanyolországba, ott az egyik srácnak van háza........"

A VitaBox Team már Franciaországban,a kocsijuk rendben, 13 fok van és köszönik a biztatást.

-Az Aquincum Racing nek kis gondja van a szervezéssel, de megoldják hasítanak.

-Hummer Racing Team tolja neki ezerrel,nagyon jó a live track amit kaptunk,ha kinagyítva nézegeted akkor jelen pillanatban közel Fr-hoz a hegyi szerpentinen találod õket.Kis segítség,hogy nagy felbontásban hybriden látható egy kis eltévedés illetve kitérõ egy feladathoz is.

-A  Bud Spencer Bamako Team is teljesítette az elsõ napot, a másodikon kicsit elaludtak a srácok.Olaszország kezd unalmas lenni, mindenhol köd, eső, randa idõ. Az időjárás jelentés a RaiUno-n végig ezt mondta. Már alig várják, hogy elérjék a tengerpartot és kicsit változatosabb legyen a táj. Na meg talán az idõ is javulni fog Franciaország felé. A Desert Angel elött vannak kicsivel együtt mennek egy darabig. Építendő a magyar-norvég barátságot, ellátták az egyik norvég csapatot pár doboz Tamekkal(ivólé). Nem bánnák ha sört kapnának majd cserébe, jól megy a gép a második napon. Piedone nem terheli le.

-A CACH Citroen CX Team-től Kir Kapitány jelenti, hogy a fiúk Bosznia felé dobnák fel az utat ,hogy érdekesebb legyen, persze csak gondolatban.... ők is teljesítették az első napot, már a másodikat nyomják.


-Az Opelos csajok is kenik a gépet,vásárolgatnak és mennek mint atom.

A Moving Cruisin Team (35) Verona-ban vesztegel, a kocsinak kilyukadt a tankja, a javitas remélhetőleg reggelre készülhet el, utána az utat folytatják de a versenyt elhagyva a túraútvonalra térnek át.

A versenyzők számára itinerben megadott hágók a Hummeresek jelentése szerint jelenleg járhatatlanok, amit a csapatok a túra útvonalon megadott útvonalra áttérve próbálnak megoldani.

A mai napon komoly megpróbáltatásokkal kell szembe nézniük a versenyzőknek, és egy komoly sérüléses baleset is történt. Olaszországban egy feladat keresése közben a Bamakot eddig 3 alkalommal megnyert Desert Raid Team csapatának navigátora Ulrichova asszony elesett és súlyos sérüléseket szenvedett. Szinte biztos hogy fel kell adniuk a versenyt és így sajnos nem szállhatnak harcba az idei győzelemert. 
Gyors gyógyulást kívánunk!


A Movin Cruisin csapat számos problémaval küszködött, és a mai napon úgy döntöttek, hogy a Verseny kategóriát elhagyva a Túra kategória útvonalán, de lemennek Bamakoig.

A Herceg Specialtransport kamionja, ami az összegyűjtött adományokat viszi, tegnap időben megérkezett Bresciaba, és a mai napon továbbindultak, hogy teljesítsék a 3 napos szupermarathont.

A Sport Time csapata hajnalban érkezett meg Bresciaba, es szinte azonnal továbbindultak esőben Franciaorszag felé.

A 7-es buszt versenyzők Nizza felé látták az autópályán, megállíthatatlanul robognak és mindenki jól van!

A CACH csapat este 8-kor jelentkezett Valenciából, ahol éppen szállást keresgéltek. A Citroen AX és ők is jól vannak annak ellenére, hogy egész éjszaka és nappal vezettek.

A Vitabox Team este 9-kor jelentkezett Franciaországból, ahol elvileg a versenyesek esti szálláshelye lenne de eddig rajtuk kívül 1 versenyes van bent. Azt mondták hogy a versenyesek 6 napi itinert kaptak igy most mindenki megy amerre lát, nem biztos hogy odaérkeznek a versenyzők.

A PrimaCo (49) csapat az első napot gond nélkül küzdötte le, a második napból még kb. 200 km van előttük. Ők a tenger felé indultak el amikor a járhatatlan hágókról leküldték őket, emiatt már tenger és pálmafák között suhannak.

A Kuzinok az elsõ nap után hajnal fél háromkor tértek nyugovóra Padovánál. Komoly gondjuk nem volt, de a csomagtartó miatt többször meg kellett állniuk, hogy stabilizálják. A második napot kerékcserével és motorszereléssel kezdték, de már úton vannak Genova felé. Remélik még ma elérnek Franciaországba, mert az utajukat köd nehezíti és így lassabban tudnak csak haladni.

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr72886191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása