Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

12.-13. nap merítése

 2009.01.30. 10:19

Sajnos kissé lebetegedtem, így szünetelt a tudósítás, sőt a tegnapi napon nem tudtam felvenni az ózdiak telefonját sem. :( Pedig pont most lenne a legfontosabb számukra, hogy hírt adhassanak magukról, hiszen az út céljához értek, és éppen félúton vannak, mivel kocsival tervezik a hazautat.

A fórumon a következő fontos információkat találtam:

gojo, Jan 29, 2009 03:27pm

Beszeltem a szervezokkel, es kovetkezo informaciot kaptam:

Ma reggel minden csapat aki tegnap beerkezett rendben elrajtolt Kiffabol.

Az teny, hogy a hiradasok alapjan az elmult hetekben tortent olyan eset a regioban amely aggodalomra adhatott okot, de azok a remhirek amelyek, terror fenyegetserol szolnak, nem bizonyultak igaznak, a Mali hataosagok, a magyar kulugyminiszterium es a mauritan hatosagok szerint sem.

Remelhetoleg az osszes csapat rendben elhagyja ma mauritaniat, es belep maliba. A verseny es a tura kategoria resztvevoi az elore meghatarozott utvonalon haladnak majd, mig azoka a csapatok, akiknek techikai problemaik adodtak, vagy kimelni szeretnek magukat es a technikat, azoknak alternativ utvonalon aszfaltuton van lehetoseguk eljutni Bamakoig.

livke, Jan 29, 2009 06:49pm

... az Alanatour Afrika Team átért Maliba, mostmár mûködnek telefonjaik. Minden rendben velük.

Honey, Jan 29, 2009 07:13pm

A KanyarGo Ase csapat (266) szerda este megérkezett Bamakóba!!!!!!!!!!  
Kedd este elsõként lépték át Mali határát, a határõrök kiabálták, hogy FIRST CAR!
A 26 éves 256os ikarusz mégis csak kibirta az utat, büszkék lehetünk rájuk!!!

Hajni, Jan 29, 2009 08:11pm

kb. 20 óra 30-kor beszéltem a Desert Angels csapattal, már Maliban vannak és a szavannán róják a kilométereket. Még 80 km van a mai táborhelyig. Mindenki jól van és az autó is. Hajrá fiúk !!!

Slammer, Jan 29, 2009 09:28pm

A SIKO Racing Team is már Maliban van, sikeresen áthaladtak a szavannán. A kocsi mûszaki állapota miatt a holnapi szakaszt kihagyják és most egyenesen Bamakóba tartanak. Kb. 320 km-re vannak. Ma még szeretnének odaérni, ezért a könnyebb utat választották. Már mûködik a mobiljuk, egész jó volt a vonal.

UniversiTeam, Jan 29, 2009 10:11pm

Fél nyolc körül a UniversiTeam (66) is a táborban. Õk még nyomják holnap is a versenyt. A keddi etapot kihagyták, mert úgy ítélték meg, hogy a 79 lóerõ kevés hozzá. Ráadásul azt mondták, hogy az ottani gázolaj is vacakabb, ezért gyengébb az autó. A homokvasuk (vagy nemtommi ) is elkopott, így nem vállalták be azt a puha homokos szakaszt, mert esetleg végleg ott ragadtak volna. A marokkói kölcsönös mentegetés összehozta õket a Hungaricum Teammel (117), azóta is együtt mennek. Állítólag nagyon jó fejek!!
A 12 éves Toyota Hilux pedig eddig baromi jól teljesített. Gyakorlatilag még egy csavart sem kellett meghúzni rajta. Összesen két defektet kaptak és egy kis olajat kellett utántölteni. Reméljük a hátralévõ két napon és a visszaúton is jól szolgálja a srácokat.

gojo, Jan 29, 2009 10:46pm

Ma este a kovetkezo informaciokat kaptam:

A tegnap esti kicsit paprikas hanagulat a remhirekkel kapcsolatban mar a multe. Az egesz mezony derekasan halad Bamako fel 3 utvonalon. Szemelyes tapasztalataim alapjan a tura kategori utvonala, nagyon kemeny. Kankossa fele lesz dolguk a csapatoknak. Azok aki pedig aszfalton kozelitik meg a verseny celjat, azok talan mar ma ejjel odaerhetnek Bamakoba, bar gyonyoru tajkat, es szep helyeket mulasztanak majd el az ejszakai autozassal.

A mai napi etap egyik legkomolyabb tortenese egy francia motoros bukasa volt. Szerencsere komoly serules nem tortent, a versenyzo egybol felalt, es probalta menteni a menthetot, de a motor sajnos uzemkeptelen lett. Az egyik csapat vitte be a motorjaval egyutt a napi etap celjaba.

Slammer, Jan 30, 2009 08:33am

A SIKO Racing Team a mai versenynapot kihagyva reggel negyed hatkor megérkezett Bamakoba. A fiúk jól, az autó közepesen-gyengén van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr81911873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása