Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

A tervezetthez képest jópár hónapnyi csúszással elkészült az autó. Ennek örömére felfuvaroztam Pestre, hogy még karácsony előtt, Zénó névnapján, felkerüljön hozzánk a drága.

A szerelőnk megkérte, hogy nevét ne szerepeltessük a blogon, mivel nem szeretné, ha ezzel a kocsival asszociálnák a nevét. :-) Nem is csoda, Monty egyik oldalán, a garázs másik felében egy Porsche 356B 1600 kasztni állt frissen fényezve, míg a másik oldalán a Porsche 1600 köbcentis olajhűtéses boxermotorja állt egy állványon. A találkozásukhoz mindenképp el kellett a közöttük órmótlankodó Montego-t távolítani.

Monty futóműve és fékrendszere újjászületett. A teljes fékrendszer (munkahengerek, fékcsövek, első fékbetétek, féktárcsák, valamint a hátsó dobfék és pofák) cserélve lett, az első lengéscsillapító bekerült, elöl a rugó gumibakokkal "megnyúlt" és merevedett, ettől az orra kb. 2 cm-vel feljebb került. Hátulra Golf lengéscsillapító került, ami teljesen megegyezik a Montegoéval, attól az apróságtól eltekintve, hogy a rugótányér 6 cm-vel feljebb található, hogy mégse hintázzon, ha már ilyen magasra került hátra az Audi 80-as erősített (eredetinél 1,5mm-vel vastagabb) rugóját kapta. A háta ettől 6-8 cm-t emelkedett, annélkül, hogy vészesen elkezdjen bólogatni.

A generátor felújításra került, a feszítőgörgőt leszámítva teljesen, szíjak, gumibakok, szilentek és az összes folyadék (hűtő, fék, olaj) cserélve lett. A motort nem bontotta, meg, bár a hengerfej egy kicsit köpi az olajat, ez belátható időn belül nem fog problémát okozni. A vizsgához az összes világítótest meg lett javítva, még rendszámtáblavilágításunk is lett.

Búcsúzóul még a bal oldali elektromos ablakot megcsinálta, mivel alsó végállásban hajlamos volt elakadni. Jobb oldalon továbbra sincs elektromos ablakunk, és a sok szerelgetés közben eltűnt a központi zár is, és az eddig egész precízen záródó ajtó is lóg egy kicsit.

Az út Pestig majdhogynem eseménytelen volt, a motor egyszer egy előzés közben kihagyott, emiatt csak másodszori nekifutásra sikerült megelőznöm egy Borát, eleinte a gázbowden fel-felakadt nagyobb gázadásoknál, de mire lakott területre értem már megjavult, így nem kellett bőgő motorral végighajtanom Budapesten. Ami problémát okoz, az az, hogy a futóműt műszeresen be kell állítani, mivel ehhez nem voltak meg a szükséges műszerei.

Kisebb, de Afrikában fontos probléma, hogy a kocsinak nem működik a kürtje. Ezen sürgősen változtatni kell, mert ott a közlekedés fontos eleme a kürt.

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr9840385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása