Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

Költözés a blog.hu-ra

 2008.12.05. 22:26

Az index.hu versenyt hírdetett a legjobb Bamako-s blog címért.

Sajnos az eredeti blogunk nem felel meg a kihívásnak, miszerint csak a blog.hu-n regisztrált blogok vehetnek részt a versenyben, emiatt kénytelen vagyok a blogunkat átköltöztetni ide.

Ez egy hosszú folyamatnak ígérkezik, mivel a blog.hu egy tömegigényeket kielégítő "lebutított" blog motor, míg a mi blogunk egy feltuningolt átalakított blog. Így hiába WordPress alapú mindkét megoldás az eddig megírt cikkek nem hozhatóak egyszerűen át ebbe a rendszerbe.

Így kénytelen vagyok az eddig elkészült cikkeinket egyesével átemelni ide. Ez elfog tartani egy ideig, lévén a blogon már 60 bejegyzés készült.

Sajnos a blog.hu nem tartalmaz olyan bővítményeket amiket használunk, így se galéria, se többnyelvűségi támogatást nem tudunk megoldani.

A legfőbb problémám a galéria hiánya, erre mindenképpen szükség lesz, így kell találnom valamilyen átmeneti megoldást.

--- UPDATE ---

A bejegyzéseket sikerült az üzemeltetőknek importálni. Szerencsére így már "csupán" a következőkre kell megoldást találnom:

  • az eddigi többnyelvű tartalom kiszecskázása
  • valamiféle galéria beillesztése
  • Google map beágyazás

Elég kényelmetlen a <!--more--> tag beillesztése, ami lapzhatóvá tenné a bejegyzéseket. A berakásához át kell kapcsolni forráskód szerkesztéshez beírni és visszakapcsolni. Viszont ez nem látszik a szerkesztőben, így vigyázni kell arra, nehogy véletlen letöröljem. Ez a sima beépített Wordpress editorban természetesen nem okoz gondot.

Ugyanígy kényelmetlen, hogy a "slug"-ok nem szerkeszthetőek, hanem az első mentés után már fixek. Ennek ellenére ez a felületen nem látszik én pedig vagy tízszer próbáltam átnevezni egy postot, hogy normális legyen az URL-je.

Az oldalak és a postok sincsennek úgy szeparálva, mint a normál wordpressben. Emiatt az oldal szerkezetét adó lapok bele vannak keverve a többi bejegyzés közé minden reális szűrő, rendező lehetőség nélkül. Egyszóval fapados az egész.

Címkék: blog wordpress

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr6806733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

telirium · http://bamako.secureweb.hu 2008.12.09. 21:41:32

Mostanra derült ki számomra, hogy ebből a WP-ből kiszecskázták az XML-RPC felületet is.
Következésképpen sem ScribeFire, sem más eddig bevált módon nem tudok posztolni, csak a HTML felületen keresztül.
Ennyit az off-line blogolás lehetőségéről. Ennyi erővel akár szövegszerkesztővel is blogolhatok off-line, ha úgyis csak cut&paste-tel lehet utána berakni bármit is. :(
süti beállítások módosítása