Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

Vízumok beszerzése

 2008.11.10. 10:47

Elkezdtük a mauritán és mali vízumok beszerzését. Ehhez jópár francia nyelvű formanyomtatványt kell kitölteni és igazolványképeket előállítani.

Mivel igazolványképet az indexembe kellett utoljára csináltatnom magamról, annak pedig közel egy évtizede, egy kicsit meg is lepődtem, hogy mennyire megváltozott ennek a menete. Persze ma is vannak fényképészek akik Polaroiddal kattintanak egyet majd a kikunkorodó képet szépen méretre vágják, valamint még vannak ilyen célra automaták is. A legköltséghatékonyabb megoldásnak azonban a digitális képről készített kép tűnik. Ezt jóformán a házból kilépés nélkül is meg lehet oldani, a megrendelést fel lehet adni neten, míg a kész képet kipostázzák.

Viszont az nem teljesen tiszta számomra, hogy miért is kell munkáltatói igazolás arra, hogy átutazzunk Mauritánián. És mi van, ha munkanélküli vagyok? Vagy abba nem kötnek bele, ha valaki egyéni vállalkozó és önmaga írja alá a saját munkáltatóiját? És mindezt miért pont franciául kell beadni? Értem én, hogy ez az ország hivatalos nyelve, de azért ezt pl. egy multi HR-esének nem könnyű elmagyarázni. Mi van ha azok kiállítják az angol munkáltatóit? Csinálni kell egy hivatalos fordítást angol-francia között? Vagy még jobb lenne angol-magyar és magyar-francia fordításokat csináltatni.

Ok. El vagyok kényeztetve, eddig minden olyan országba amivel vízumkényszer volt, a KÜM intézte a papírjaimat. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr55807570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása