Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

Az imént beszéltem az Ózd-Bamakó Express-szel.

Kis késéssel most érkeztek Spanyolországba.

A Budapest-Velence távot simán teljesítették, este a szálláshelynél 20-30 más résztvevővel együtt tudtak megszállni. A kocsi elejéből beszűrődő fura hangok és az egyenetlen járás miatt tegnap és ma is alaposan át kellett a motort vizsgálniuk.  Szokás szerint alapos munkát végeztek, hiszen még Európában vannak, ahol a sokkal egyszerűbb az alkatrészek beszerzése. Kiderült, hogy semmi komoly probléma nem történt, csak egy üzemanyagszűrő szorult cserére. Az Opel bámulatos köridőt ment a Monakói pályán, de a Forma-1-ből az első szárnyak hiánya miatt diszkvalifikálták őket. Emiatt inkább a kikötőben tettek látogatást, de nem sikerült az egyik olajsejket sem meggyőzniük arról, hogy átszállítsa őket Marokkóba, bár a kocsi több hajó mellett is Matchboxként törpült el. Némi csalódottsággal emiatt, az eredetileg kitűzött túra útvonalat folytatják.

Napközben beérte őket a Vörös Csepel, akiknek (ha jól értettem) az állófűtés miatt szállt el egy akkumulátoruk. A teherautót berántották az Opellel és egy darabig együtt mennek. A kapcsolatot CB-n tartják.

A mai napon még Spanyolhont kies tájait szelik, de holnap délután már a kompon fognak unatkozni, vagy ami még valószínűbb az Opel-t darabjaira kapni és újra összepakolni.

Legközelebb Marokkóból jelentkeznek, de remélem egy internetkávézóból tudnak addig képet küldeni!

-- Frissítés --

16:47 -kor kapott SMS szerint elérték Barcelonát.. A fiúk jó hangulatban szelik a kilométereket, felváltva vezetnek és a környékbeli magyar kamionsofőrökkel beszélgetnek CB-n. Mindenkitől bíztatást és jókívánságokat kapnak, kár, hogy ezek a csapatmorált erősítő beszélgetések a tenger másik oldalán, amikor igazán szükség lenne rájuk már nem juthatnak el hozzájuk!

Címkék: hírek túra bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr52888655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása