Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

Ózd-Bamako Express Tatooineon

 2009.01.22. 20:37

Ma este 19:00-kor beszéltem Dobos Attilával az Ózd Bamako Express csapatból.

A tegnapi napot Marakeshben töltötték, ahol egy kis városnézést csaptak több más csapat részvételével. Némi fertőtlenítést követően fogtak egy taxit, majd 7-en bepréselődtek a 123-as Mercedesbe és bekocsikáztak a Marakesh festői történelmi városrészében található ételbazárba. Európai szemmel nagyon különös dolgokat láttak, így jó darabig nézelődtek a piacon mielőtt nekiláttak volna a vacsorájuk elköltéséhez. A piacon versenyeztek a sok európaiért az árusok, így viszonylag egyszerűen tudtak alkudozni, vettek szárított gyümölcsöket és pár csecsebecsét. Vacsorára szintén az ételbazárban tértek be egy helyre, ahol mentateát ittak és felséges csirkét ettek frissen sült lepénykenyérrel. A vacsora után visszataxiztak a szállásra, majd ismét fertőtlenítettek, hiszen az egészség mindenek előtt!

Ma az Antiatlaszon keresztül indult el a csapat a ma esti szálláshely a Csillagok Háborúja forgatásakor a Tatooine bolygó helyszíneként szolgáló díszletek felé. Festői tájon ezer színben tündöklő sziklák között haladtak át. Nap közben Guelmim-ben álltak meg pihenni. Egy Rejtőkönyvből kilépett tuareg invitálta be őket a helység szintén légionárius történeteket idéző csehójába. Mint kiderült az ember három európai nyelven tűrhetően beszél, így a kávézás igen jól sikerült, nagyon kedves embereket ismertek meg.

Ahogy haladnak dél felé egyre tapinthatóbbá válik a szegénység. A kéregetés már folytonossá válik, komoly erőfeszítést igényel az, hogy megállják.

A beszámoló szerint a Kuzin Team és a Vörös Csepel már előttük járhat, így az este ismét be fogják őket érni a táborban. Addig előttük még 180 km volt és egyenesen beleautóztak a naplementébe.

Címkék: hírek túra bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr99896420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása