Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

Utópia lenne azt hinni, hogy jól felszerelkezve indultunk neki az útnak. Kiderült, hogy a GPS nem képes tracklogot készíteni, én egy frissebb változatra vadásztam a neten, mivel annyi időnk már nem volt, hogy a fejlesztőktől kérjünk egy frissebb iGo verziót. Emiatt persze elment az időm és nem írtam össze a papíritinert sem.

Az út ennek megfelelően sikerült. fejből ütöttem be a településneveket a lebutított GPS-be természetesen anélkül, hogy megnéztem volna az így kialakított útvonalat. Emiatt Sümeg helyett véletlen Siklóst írtam a tervbe (elvégre mindkét helyen van szép vár), ami miatt igen hosszú túrát jósolt a gép. Fehérvár alatt jártunk már amikor egy gyors korrekcióval javítottunk az útvonalon, de már késő volt, így a Balatont délre kerültük volna meg.

A GPS-t elég egyszerű rávenni arra, hogy érdekes utakra vigyen. Be kell állítani, hogy az útvonalat a lehető leggyorsabban tervezze, a legrövidebb út használatával, használjon földutakat, de ne használjon fizetős utat vagy autópályát.

Ennek megfelelően sikerült a harmadrangú utakat és mezőgazdasági utakat is érintve, kellemes túrát rittyenteni. Rengeteg fácánnal találkoztunk, valamint jópár őzzel is sikerült menet közben találkozni. Igyekeztünk jó képeket csinálni róluk, amint Zénónak akad némi ideje remélem feltölti az albumba.

Sajnos a Focus valahol a mező közepén figyelmeztett minket arra, hogy nem ilyen utakra tervezték. A legközelebi benzinkútnál miután összeraktuk a szétugrott műanyag váltóösszekötőt úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk egy komolyabb sérülést és hazafelé vettük az irányt.

Map data ©2008 Tele Atlas - Terms of Use
Map
Satellite
Hybrid
10 mi
20 km

 

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr44806855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása