Budapest-Bamako 2010

Austinnal Bamakoba
Blog
Rólunk
Adományok
Kivánságlista
Szponzorok
Segítőink

Tallózás a 3. napon

 2009.01.20. 08:29

A SportTime blogjáról a következő fontos hírt sikerült begyűjteni 2009.01.19 - 21:07


Legfrissebb információk szerint a Herczegh Specialtransport kamionja, mely több mint 50 millió forint értékű adományt szállít Mauritániába és Maliba, hamarosan megérkezik Almeria kikötőjébe, hogy kompra szálljon és folytassa útját az afrikai kontinensen.

Tehát a több raklap gyógyszer, tolókocsi, tanszer a legjobb úton van, hogy elérje a célját!

A futam hivatalos fórumán találhatóak a legfrissebb hírek, így onnan tudok a legjobban gyűjteni:

Roli 2009 jan 20 07:48am írta

Jó reggelt minden párásszemű lénynek,ismét kitekintéssel kezdjük a reggelt,csupa jó híreket várok....:

-A Bud Spencer Bamako Team éjfél utáni postjában olvashatjuk,hogy Granada után szálltak meg egy út menti hotelban,több brigád is ott van,a Pasák, a Pharma, a Monobau, és még egy csapat. Sajna a nevükre nem emlékeznek de talán 243-as rajtszámúak.A hall-ban csaptak egy kis összeröffenést,kis whiskyvel .Holnapra a srácok Casablankáig szeretnének eljutni, némi gibraltári kitérővel, így 7-kor már találkozó van.Az estén megkérték a bikiniválogatottat,hogy most hanyagolják õket.....:)Mivel van wifi,látható tőlük kép is.

-Az Alfa Hím Team picit remeg mint pocok a tarlón,mert az autó összkerékben szét akar szakadni...valszeg a meghajtással lesz gubanc.A Sper -difi pedig majdnem új olvashatjuk Bartal Attilától.Főleg a tengerparton érezni ezt a bajt,igy nem túl nagy bizalommal indulnak a dűnéknek,megnézetik még a kocsit a homok előtt,Attila kérésére,igy összeszednek majd pár óra hátrányt.Innen üzenem nekik,hogy tegyék összkerékbe és ugy 100 méter rüki padlón.Ha kerreg akkor mindenképpen szét kell kapni.Tegnap este egy percen múlt,hogy elérjék a kompot,de sikerült,120-as átlagnál 20 lityit eszik a kígyó.....71-es, 117-es, 58-as és nem rég csatlakozott a 41-es is egy G Mercivel,tehát szép kis konvoj van kialakulóban,amúgy a srácok elszántak és bármi történjen mennek tovább,hajrá nekik!

-A SportTime csapatáról tudjuk ,hogy mennek,de nekem nagy csalódás a blogjuk ...kicsit lehetne irkálni.

-A Discovery Fever és az Opeles csajokról nincs új bejegyzés.

-A Beer Team tegnap este a kompnál volt,a váltójuk továbbra is rosszalkodik,de ma szereznek egy másikat, rutinos váltócserélők a srácok. 43 órája rajtoltak el, ebbõl 37 óra vezetés, 2 óra tankolás-kávé-WC-stb., 4 óra alvás. Írásuk szerint a DB Team, azaz Bútor és 4Fi 600km-rel mögöttük jár, de eddig szinte az összes pontot begyűjtötték.

-A Hetes Busz száguld,kicsit változtattak az útvonalon,hogy kíméljék a motort,de minden oké,erősebbnek és jobbnak tűnik a gépsárkány a tavalyinál.Oly fáradhatatlan a gépsárkány mint egy robot, így kereszteltek....méghozzá a találó "ROBI" nevet kapta a cucc.Ahol jártak tegnap ott,+20 fok van, és érik a narancs........Továbbá egy idézetet megérdemel a fórum a Robiról:"Visszatérve az utazás élményeire, azon tűnődtünk, hogy milyen gazdag a mi kis országunk, hogy ilyen járműveket százával, ezrével dobnak ki a szemétbe (leselejtezték őket).
Némi külső segítséggel, és a kedves Soma barátommal együtt olyan autót sikerült varázsolni belőle, amely simán veszi az akadályokat. A  -10 fokos, és a + 20fokos európai utakon sem hagyja el az ereje. Közel 3000 km megtétele után a DT motor az üzemanyagon kívül - ami 100 km-en alig 25 l - 1 l hűtővizet, és 1 l motorolajat igényelt eddig. Azt hiszem, ez a laikusok számára is jól érthető, szakmailag csodálatra méltó. A táj szépsége, és " LOPAKODÓ ROBI" teljesítménye lenyűgöz bennünket........Átérve az afrikai kontinensre, már nehezebb lesz a híreket eljuttatni Magyarországra, ha nem is hallatok rólunk, mi megyünk előre, szurkoljatok nekünk, és mindannyiunknak a közös sikerért! "Hajrá Hetes Busz!

-A Polgárőrök Bamakóba,már szereltetett.Elromlott az autó befecskendezési rendszere,ami ugyebár pár perces meló,de ott annál a szerelőnél otthagytak pár órácskát a délutáni szieszta miatt.Szerettek volna tegnap délután áthajózni,de ez nem jött össze,így csak ma reggel fog ez menni.Hajrá srácok,kitartás!

A Homokdűne Team és velük az Index írnoka, már túl van a defekten. Tőlük is egy idézet,hiszen az indexeseket a rólam készült rekord riport után nem titkoltan szeretem....:) :"Az olasz-spanyol síparadicsomok közötti hágón, sűrű hóesésben vágtak neki a második napnak és a kitűzött feladatnak. Egy betű és egy szám megszerzése volt a cél, amit igencsak nehezített az a tény, hogy  a nagy havazás miatt lezárták az a szakaszt, ahová el kellett volna jutnia a versenyzőknek. Egyedül a Homokdűne csapat vállalkozott arra, hogy 350 km-es kerülőt tesz a cél érdekében. Éjjel, a vaksötétben, egy havas hegyre kellett fölmásznia a bátor férfinak, Tibinek, aki 4 órás túrát tett az ismeretlenben a megoldásért. Kollégánk szerint teljesen szétfagyva ért vissza hozzájuk, a térdig hóban gázolástól fájdalmasra lehűltek a lábai de szerencsére minden maradandó sérülés nélkül megúszta a kalandot és ezzel elnyerték az 5 pontot, és a kitartásukért járó elismerést."

-A Para Normal Team -nek a komp elúszott...nem kicsit.....nagyon....:) Olvashatjuk oldalukon.A srácok egy autószerelő műhelyből jelentkeztek be,de kár izgulni a gépnek semmi baja,csupán a négy használt kereket kellett lecserélni. Napközben Barcelona és Valencia között belefutottak a defektes dorogi csapatba (220). Ők is jól vannak, és a találkozó alkalmat adott a CB rádió próbájára is. Mintegy 30 km-t tudtak átbeszélni. Örülünk, Vincent.
Az európai szakaszon egyébként meglehetősen gyér volt a CB-forgalom, egyedül Villámmal beszélgettek a fiúk, de Afrikában ez is valószínűleg változni fog. Ott sok minden megváltozik......jah ...és egy pótkerekük van.....tudtuk meg szt Amástól kedvenc Bloggeremtõl, kedvenc Blogomon.

-Az MCG FILMS TEAM tudjuk,hogy mikkel küzdött,de szintén többet vártam a blogban.

-A MELYIK csapat kedd hajnalban megérkezett Murciába...éoéééé....!Érik a mandarin és kóvályogtak kicsit a városban.Menet közben nyomtak egy jó krumplipaprikást ami megnyugtatóan finom volt olvashatjuk.Az L 300-as al semmi gond nem volt,kicsit aggasztja őket,hogy nagyobb gázfröccsöknél füstöl mint a gyárkémény,de reggel átnézik,többek között a szűrőket.Reggel 9-kor elvileg indulnak Tarifába ahonnan átkelnek Tanger-be.

-A Sat.hu a tökéletesen frissített oldalukon azt írja,hogy Murzia-ban vannak,szakmai ártalom nekik de a táj mellett az antennákat nézik elsősorban.Hajrá srácok.

-Az UniversiTeam-nek is sikerült frissíteniük,ők ugyan csak egy térképpel gazdagítottak,de láthatjuk a kompnál voltak.Szép volt!

-Az Aquincum Racing elvileg kompra szállt Almeirában, pihiztek kicsit,szép volt!

-A gondwanateam.hu 219; gondwanateam.hu 228; magnum team 229; viv team 222; z1 team 226-os autói pedig este már Afrikában voltak, elsőként a mezőnyből, gratula nekik is.

 

Frissítés a Beer Team oldaláról 7:30-kor, a kompon már kikötni készül, hatalmas szélben támolyog a part felé. A vihar a csapatot nem zavarta különösebben, hiszen végre kialhatták magukat. Velük van a B.Osy és a DB team is.

Click to view full size imageA Bud Spencer 2D-s mását szállító kisbusz tegnap éjfél után jelentkezett a lapjukon, miszerint Granada mellett egy motelben éjszakáznak a Pasák, a Pharma, a Monobau, és még egy csapat talán 243(SPRINT TIME TEAM?) társaságában. A svéd bikini válogatott egyre nyomulósabb, alig tudják őket elhajtani. Reggel indulnak tovább Casablanca felé.

Az InfoFrame csapat szintén jelentkezett, a kompon vannak, ma estére tervezik elérni a célt.

Címkék: hírek bamako2009

A bejegyzés trackback címe:

https://austin.blog.hu/api/trackback/id/tr44890264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naveed 2009.01.20. 09:35:59

Ezek szerint az MCG Films tovább ment? Mit tudni róluk a váltóhiba óta?

telirium · http://bamako.secureweb.hu 2009.01.20. 09:41:53

Az utolsó híreim szerint már az első napon egy súlyos váltóhiba miatt küszködtek.

A tegnapi napon próbáltak egy másik váltót beszerezni és kicserélni.

Sajnos azóta nincs hírem róluk!

Szerintem MacGyver egy poros fészerben két gyufásdobozzal, egy evőpálcikával és egy pár használt zoknival sugárhajtást épít a kocsira, majd utoléri és a Sötét Nagyúr segítségével eliminálja a versenytársakat.

Bízom benne, hogy nem adják fel!

MCG FILMS TEAM 2009.02.09. 15:34:06

@naveed:
Üdv naveed.
Így utólag is köszönöm a csapat nevében az érdeklődést, bár személyedet ezen állnév alatt nem ismerem fel.
Kérlek ird meg ki vagy, kiváncsi lettem.
Emailem:
marosattila@gmail.com

Üdvözlettel:mac-Gyver, és mégegyszer köszike
süti beállítások módosítása